BULAŞIK
Bulaşık yıkamayı seviyorum, rahatlatan bir yanı var. Kirli bulaşık kaplarıyla dolu tezgâhın üzerini boşaltarak sırasıyla bardakları, çatal-kaşığı, tabakları, en sonunda da varsa tencere ve tava yıkamak.
Arkamdaki radyodan gelen hafif batı müziğine, yandaki ocakta demini tutmuş çaydanlık tıslaması eşlik eder. Çaydanlığın ucundan tatlı bir miskinlikle kıvrılarak çıkan buhar, radyodan yükselen müziğin ritmine göre hem tıslamasının tonunu, hem de buharının yönünü değiştirir. Frank Sinatra parçasında kesik kesik tıslarken, bir Michael Bolton parçasında kıvrıla kıvrıla yükselir. Bir keresinde Peter Gabriel’in Feeling Begins adlı ritim müziğinde önceleri isteksizce salınan buharın, parçanın bitimine yakın çaydanlığın kapağını havaya fırlattığına tanık olmuştum.
Dünyayla bağımı koparmaya teşne olduğum o kutsi anlarda, altmış voltluk sarı mutfak lambası altında elimde tuttuğum kirli kap kaçağı beyaz köpüğe boğarım önce. Sonra da musluktan akıp giden duru suyun akışına tutarım. Temizlenen sadece köpük bulamacı altındaki kap kacak değil, zihnimde birikmiş, kuruyarak bulunduğu alanı tortulaştıran kirli düşüncelerdir.
Gün boyunca içinden çıkılamaz sandığım tüm sorunlar, en billur halleriyle kendiliğinden sapır sapır dökülürler alnımın orta yerine. Esrik bir uykunun sağaltıcı yanına teslim olmanın getirdiği kimi kazanımlardan olan, çözülemez sanılan girift sorunlar kendiliklerinden çözüm olanaklarına kavuşurlar. Özel bir çaba harcamaya gerek duyulmadan, zihin rafımda istiflenmiş bir şekilde yerlerini alırlar.
Bulaşığa girişmeden önce kirlilerle yığılı tezgâhtan kir namına bir şey kalmaz geriye. Son olarak birikmiş küçük çöp kovası poşetini de attım mı, tamamdır işim.
Sonrasında, karanlığa boğulmuş bir mutfak, hiçbir iz bırakılmamış kusursuz cinayet mahalli kalır geriye.
Daha fazla Panzehir Öykü okumak için buraya tıklayınız.
Sayfanın altındaki sosyal medya butonlarını kullanarak yazıyı sevdiklerinizle paylaşabilir, yorumlarınızla bize ulaşabilirsiniz.